DPR kutatási tanulmány – 2010. május-június

A hallgatói motiváció felmérés célja, hogy információt gyűjtsünk aktív hallgatóink és miként tervezik jövőjüket. Ehhez kívánjuk a képzést és a jövőbeli kapcsolattartást jobbá tenni. A végzett hallgatók felmérése során a jövőbeli terveken túl az elhelyezkedéssel kapcsolatos információkat, illetve intézményünk volt hallgatóink általi megítélését kívánjuk megismerni néhány év távlatában, illetve rendszeres adatfelvételezéssel ennek a vélekedésnek a trendjéből kívánunk használható következtetéseket tenni.

A kérdésekre adott válaszokat intézményünkben és országosan dolgozzuk fel a Diplomás Pályakövetési Rendszer nevű program keretében.

A felméréssel és a levont következtetésekkel egyrészt szeretnénk támogatást adni a munkaerőpiacon információt igénylő végzettjeinknek a döntéseik helyes meghozásához, tudásszerzési lehetőségeikről, a szakmaterületi versenyhelyzeten belüli objektív helyzetükről, másrészt a válaszok alapján egyetemünk működését is szeretnénk hatékonyan javítani.

A jövőben a pályakövetési célú megkeresések a hallgatók számára éves gyakorisággal, a végzettek számára tágabb időközönként, de ugyancsak ciklikusan ismétlődnek. A kapott eredmények alapján a válaszadók rendszeresen kapnak a helyzetükre vonatkozó információkat és híreket a munkaerőpiaci önismeretükhöz és a továbbképzési lehetőségekről.

1. Bevezetés, 2. A felmérési minta reprezentativitásának vizsgálata
3. A felmérés kérdéscsoportjainak kiértékelése
4. Fizetéssel kapcsolatos feltételek és igények
5. Végzett hallgatók lakóhely változtatása, 6. Végzett hallgatók állandó munkahelyének elemzése
7. Végzett hallgatók kapcsolattartásának elemzése az intézmény vonatkozásá-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.