"Online felmérések" bővebben" /> Online felmérések – Minőségirányítás

Online felmérések

Az Óbudai Egyetem működése során különböző kutatásokhoz, és adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez rendszeresen végez online felméréseket. Az ezekhez használt egyik eszköz, amit a Minőségirányítási szervezet is használ, az EvaSys rendszer, amely a felmeres.uni-obuda.hu címen érhető el.

Anonimitás

A Minőségirányítási szervezet által készített felmérések minden esetben anonimak! Bár a kitöltésre felkérő e-mailekben mindenki egyedi kódot kap, azt nem tudjuk beazonosítani, hogy ki milyen választ adott a kérdésekre. Az egyetlen oka ennek, hogy nyomon kell tudni követni, hogy ki válaszolt, és ki nem. Ez rendszer szinten van rögzítve, mert lehetőség van emlékeztető e-mailek kiküldésére is, amit csak azok kapnak meg, akik még nem töltötték ki a kérdőívet. Mivel egy zárt felmérési rendszerről van szó, a szervezet munkatársainak nincs lehetősége a válaszadók és a válaszok közötti kapcsolat feltárására.

Azoknál a felméréseknél, amelyeknél nyereménnyel motiváljuk a résztvevőket a kitöltésre, szintén anonim módon történik. A rendszerből csak annyi információt lehet kigyűjteni, hogy melyik e-mail címhez tartozó kódot használták már fel kérdőív kitöltésére. Egy jelszó akkor kerül felhasznált státuszba, ha a kitöltés befejeztével valaki rákattint az elküldés gombra.

E-mail címek forrása

Aktív hallgatók esetén az elérhetőséget a Neptun rendszerből  kapjuk, ezért előfordulhat, hogy ha ott egy hallgató több email címet is megad (magán, hivatalos), akkor egy felmérés kitöltésére feljogosító levelet többször is megkap. Természetesen ilyenkor elég csak egyszer kitölteni a felmérést.

Végzett hallhatók esetén az elérhetőséget a záróvizsga után kiadott nyilatkozatokból kapjuk, amelyben a hallgató hozzájárul, hogy adatait a Diplomás Pályakövető Rendszerben (DPR), vagy alumni tevékenység során felhasználjuk. Természetesen lehetőség van arra, hogy ha valaki meggondolja magát, akkor leiratkozzon ezekből a rendszerekből, ha ilyen irányú igény van, akkor azt egy válaszlevélben kérheti az érintett. Szeretnénk azonban, ha minél többen maradnának kapcsolatban az intézménnyel, és részt vennének azokban a fejlesztésekben, amelyekhez már tapasztalt mérnökként segítséget tudnak nyújtani a válaszaikkal.

Az egyetem dolgozóinak email címét a központi címtárból kapja meg a Minőségirányítási szervezet, amelyek kizárólag adott felméréshez kerülnek felhasználásra.

A felmérésekkel kapcsolatos egyéb kérdésekre a kertesz.zoltan@rkk.uni-obuda.hu e-mail címre küldött levélre szívesen válaszolunk!

Köszönjük, hogy válaszával támogatja fejlesztési szándékunkat!