"MAB akkreditációra való felkészülés" bővebben" /> MAB akkreditációra való felkészülés – Minőségirányítás

MAB akkreditációra való felkészülés

2010. október 18-án délután az akkreditációra vonatkozó előkészületi megbeszélést tartottunk, melyen az új Minőségirányítási Tanács tagjain kívül a karokról (központoktól) a minőségirányítás ügyében megbízottak, az akkreditációs ügyeket kari szinten összefogó hivatalvezetők és a HÖK vezetők vettek részt. Az egyes feladatok meghatározásához jó alapul szolgált a még nem végleges, de részletesen kidolgozott Akkreditációs útmutató, melyet a MAB az értekezlet idejében véleményeztet az intézményekkel a jóváhagyás előtt.
Az akkreditációval kapcsolatos önértékelés kidolgozásához egy feladattervet, a munkamegosztást segítő felelősökre tett javaslatot, valamint az egyes fázisok mérföldköveit tartalmazó anyag készült, melyet a megjelenítés szerint mellékelünk.
A közös értékelés és tervezés arról tanúskodott, hogy a legtöbb kérdésben az adatgyűjtő, értékelő munka már megkezdődött. Remény mutatkozik arra, hogy az akkreditáció az ellenőrzés okozta kényelmetlenség helyett a biztonságos és problémamentes működést fogja szolgálni.

MAB akkreditációra való felkészülés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük